Dali és Disney közös filmje - Destino

2014. november 15.

Walt Disney munkásságát gyakran hasonlították Salvador Daliéhoz. Disney gazdag fantáziadús világa varázslatos szürrealista képeket eredményezett a filmvásznon. A két zseni hasonló gondolatvilágát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy közösen terveztek egy animációs filmet. A munkálatok sajnos megszakadtak a második világháború miatt. A tizenhét másodpercnyi elkészült felvételt végül Destino címen a Disney Studios France fejezte be és egészítette ki egy hét perces kisfilmé 2003-ban.

Az alkotás számos utalást tartalmaz Dali munkásságára nézve (Ha valaki látta az Andalúzia kutya c. filmet, annak biztos ismerős lesz a hangyás jelenet) amely főképp a környezet ábrázolásában mutatkozik meg, míg a főszereplő lány Disney munkáit és stílusát idézi.

 

dali_01.jpg

274162163_1280x720.jpg

maxresdefault (3).jpg

Captura de pantalla 2014-08-09 a la(s) 16.20.27.png

maxresdefault (1).jpg

maxresdefault (2).jpg

destino-2003-04-g.jpg

 

maxresdefault.jpg

ohEusOlv5NwJCDTBJLNwwDHZKX6.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása