„Igen, ez az összeesküvés.”

2014. szeptember 07.

3..jpg

Olykor tapasztalható, hogy mennyire kényelmetlen, amikor átéljük a bürokrácia karmainak a szorítását, de szerencsére miután az adott ügy megoldódik, könnyen el is felejtjük.

Franz Kafka mesteri regénye tökéletes adaptációra talált Orson Welles kezében, amely sok tekintetben hozzá is ad az íráshoz. Legyen szó csak a döbbenetes képi világról, amelyben megjelenik a film noir, a német expresszionizmus és a horror hatása, amelyek táptalajul szolgáltak számos későbbi filmes számára.

Josef K. (Anthony Perkins) a bürokráciának a legmélyebb bugyrait tapasztalja meg, amely olyan mértékben abszurd, hogy az ember már sírni képes a látottakon. Orson Welles filmje veszélyes, hiszen mérhetetlenül valóságos képet fest tébolyult világunkról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása