„Leromboltad, elveszett örökre…”

2014. november 07.

29.c.jpg

Az utolsó mozielőadás 1951-ben játszódik, a fekete-fehér képek pedig még inkább naturálisan hatnak, ahogy elénk vetül a rideg, poros texasi városka képe, ahol a kihalt utcát állandóan fújja a szél.

Sonny és a középkorú Ruth kapcsolata jelzi, ahogy a város sivársága mely módon hozza össze a különböző korosztályba tartozó, szeretetlenségtől szenvedő embereket. Ruth esetében sejthetünk egy abortuszt, amire a tanár férje nem hajlandó elkísérni őt és maga helyett tanítványát Sonnyt küldi.

A nőt a meg nem született gyermek utáni vágy vezeti rá, hogy közeledjen a fiú felé, akire kivetíti mindazt a szeretet, amit saját gyermekének nem adhatott meg. Sonny viszont a Ruth részéről táplált őszinte érzelmek fontosságára csak későn döbben rá.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása